შემოგვიერთდით Facebook_ზე და მიიღეთ პასუხი ნებისმიერ კითხვაზე
Geo Eng

macivari

BOSCH/SIEMENS

 

BOSCH-ის და SIEMENS-ის თანამედროვე უახლესი ტექნიკა  მოიხმარს გაცილებით ნაკლებ ენერგო რესურსებს ვიდრე მათი 15 წლის წინანდელი ანალოგები. მაგ: თანამედროვე მაცივარი მოიხმარს 66 %-ით ნაკლებ ელ. ენერგიას.

,,A+" კლასის მაცივრები მოიხმარს დაახლოებით 23 %-ით ნაკლებ ელექტრო ენერგიას ვიდრე ,,A" კლასის, ხოლო ,,A++" კლასის-45 %-ით ნაკლებს.

 

No Frost სისტემა-ტექნოლოგია, რომელიც გამორიცხავს  ყინულის გაკეთებას საყინულე კამერაში, ხდება ავტომატური გალღვობა. ვენტილაციის და კონდენსაციის სპეციალური სისტემის საშუალებით ხდება საყინულეში წარმოქმნილი ტენის გადატანა განსაკუთრებულ განყოფილებაში, აქ წარმოქმნილი წყალი ჩაედინება კონტეინერში, რომელიც მოთავსებულია კომპრესორზე (ძრავზე), საიდანაც ხდება აორთქლება. 

დადებითი:

Ø  არ საჭიროებს ხელით გალღვობას;

Ø  თანაბრად ხდება ტემპერატურის გადანაწილება კამერაში, სხვაობა ნაკლებია;

Ø  უფრო ზუსტად ხდება ტემპერატურის რეგულირება;

Ø  გაყინული პროდუქტი (ხილი) გალღვობისას ნაკლებად კარგავს ფორმას;

Ø  კარის გაღების შემდეგ მალე აღდგება ტემპარატურა კამერაში.

 

უარყოფითი:

Ø  საჭიროებს მეტ ელ. ენერგიას გალღვობის სისტემის გამო;

Ø  ნაკლებია შიდა მოცულობა კედლებში ჩამონტაჟებული სისტემის გამო;

Ø  პროდუქტი განიცდის ჰაერის ზემოქმედებას;

Ø  შედარებით მაღალია ხმაურის დონე;

Ø  შედარებით მაღალი ფასი.

 

Low Frost-ნაკლები ყინული, მეტი ვიტამინები.

მუშაობის პრინციპი:  ამაორთქლებლის კონტური ჩამონტაჟებულია საყინულის მთელს პერიმეტრზე  შიდა კედლების მიღმა. გაყინვა ხდება ერთნაირი ინტენსივობით, მოიცავს  შიდა კედლების უფრო დიდ ფართს და ნაკლებია ტემპერატურის ცვალებადობა, რაც ხელს უშლის ყინულის სწრაფ წარმოქმნას, ამიტომ ასეთი მაცივრების გალღვობა, სხვა ნახევრადმშრალ მაცივრებთან შედარებით  გაცილებით იშვიათად არის საჭირო. მაცივარ კამერაში ხდება ჰაერის პირდაპირი გაგრილება უკანა კედლის მიღმა ჩამონტაჟებული ამაორთქლებლის საშუალებით, რაც ხელს უწყობს ბუნებრივი სინესტის შენრჩუნებას მაცივარში და ქმნის პროდუქტის შენახვის ოპტიმალურ პირობებს. (მაგ: მაცივარი BOSCH KGE58AL30N).

სწრაფი  გაყინვის რეჟიმი - აღნიშნული რეჟიმის გააქტიურების შემდეგ საყინულე კამერა იწყებს გაძლიერებული რეჟიმით მუშაობას, რაც გამოიყენება დიდი ოდენობეით პროდუქტების გასაყინად. საშუალოდ სწრაფი გაყინვის რეჟიმი უნდა გავააქტიუროთ საყინულე კამერაში პროდუქტის მოთავსებამდე 4-6 საათით ადრე, ხოლო დიდი რაოდენობით პროდუქტის მოთავსებამდე- 24 საათით ადრე. რეჟიმი თუ   ჩვენ თვითონ არ გამოვრთეთ ავტომატურად გამოირთვება გააქტიურებიდან 60 საათის შემდეგ (ელექტრონული მართვისას).

სარგებელი:

Ø  რაც უფრო სწრაფად გავყინავთ მაგ. ხორცს, მით უფრო  ინარჩუნებს მეტ ვიტამინს და ბუნებრივ გემოს;

Ø  ნაკლებია ზემოქმედება სხვა პროდუქტზე;

Ø  მაცივრის გამორთვისას (მაგ.: გაწმენდისას) პროდუქტი არ გალღვება სწრაფად.

 

ინტენსიური გაცივება მაცივარ კამერაში  - აღნიშნული რეჟიმის გააქტიურების შემდეგ მაცივარ  კამერა იწყებს ინტენსიური  რეჟიმით მუშაობას რის შედეგადაც მაცივარში დგება +2 0C. აღნიშნული ფუნქცია გამოიყენება დიდი ოდენობით პროდუქტის გასაცივებლად. რეჟიმი თუ   ჩვენ თვითონ არ გამოვრთეთ ავტომატურად გამოირთვება გააქტიურებიდან 6 საათის შემდეგ (ელექტრონული მართვისას) და მაცივარი უბრუნდება მანამდე მითითებულ ტემპერატურას.

 

QuickFreezer-სათავსო (თარო) საყინულე კამერაში, სადაც  პროდუქტი სწრაფად იყინება. რაც უფრო სწრაფად იყინება პროდუქტი (მაგ: ხორც პროდუქტები, კენკროვანი და სხვა), მით უფრო დიდი ხნით ინახება და ინარჩუნებს თავის ბუნებრივ არომატს.

 

VitaFresh-ზონა, რომელშიც ტემპერატურა მიახლოვებულია 0 0C-თან. იგი გაყოფილია ორ სხვადასხვა ტენიანობის მქონე ზონად, სადაც ინახება განსხვავებული ტიპის პროდუქტი (ხორცეული, მცენარეული).

მისი უპირატესობა-პროდუქტი:

§     ინახება 3-ჯერ უფრო დიდხანს;

§     ინარჩუნებს ვიტამინების მაღალ შემადგენლობას;

§     უფრო დიდხანს ინარჩუნებს ნატურალურ ფერს და ფორმას.

 

,,ტენიანი" სიგრილის ზონა-მაღალი ტენიანობის გამო, დაახლოებით 95 %, ხილი და ბოსტნეული ინახება ახალივით დიდი ხნით.

 

,,მშრალი" სიგრილის ზონა-აქ ტენიანობა არის დაახლოებით 50 %, ამიტომ ოპტიმალურად ინახება ისეთი პროდუქტები, როგორიცაა ხორცი, თევზი, რძის პროდუქტები.

 

HydroFresh-სათავსო ხილისა და ბოსტნეულისათვის, ტენიანობის რეგულიერებით. ხილი და ბოსტნეული 2-ჯერ უფრო დიდი ხნით ინახება ახალივით (ვიდრე მაცივრეში მოცემული სათავსოს გარეშე), ინარჩუნებს თავის ვიტამინებს. სათავსოს გააჩნია ტალღოვანი ძირი, რომელიც დამატებით იცავს ახალ პროდუქტს კონდენსაციისაგან.

 

სათავსო "Coolbox" ან  ChillerSafe - აღნიშნული სათავსო გამოიყენება მალეფუჭებადი პროდუქტების შესანახად. ტემპერატურა მერყეობს  -2˚C დან +3˚C -მდე.

 

"Flex Temp" რეგულატორი - ტემპერატურიოს მექანიკური რეგულატორი, რომელიც   გააჩნია სათავსოს მალფუჭებადი პროდუქტებისთვის, სადაც შესაძლებელია შევინახოთ ხილი და ბოსტნეული, ან ხორცი და თევზი, ტემპერატურის რეგულირების მიხედვით (ხდება სარქველის გახსნა, ან დაკეტვა საიდანაც ხორციელდება სათავსოში ინტენსიური გაგრილება).

 

"Fresh Light"-სპეციალური განათება სათავსოში ხილისა და ბოსტნეულისთვის, რომელიც ხელს უწყობს პროდუქტის ახალივით შენახვას უფრო დიდი ხნით, ვიდრე ჩვეულებრივ სათავსოში.

 

 "Door Shower"-დამატებითი გაგრილების სისტემა, რომელიც ჩამონტაჟებულია მაცივრის კარის ზედა ნაწილში, ახორციელებს კარის თაროებზე მოთავსებული პროდუქტის გაგრილებას. ასეთ მაცივრებში კარის თაროებიც არის პროდუქტის აქტიური შენახვის ზონა.

 

Cold tray-მაცივრის კარზე განლაგებული თარო, რომელიც მდებარეობს სათავსოსთან "Chiller". მასზე ხდება ჰაერის ნაკადის უშუალო დაბერვა და ამიტომ გამოიყენება მალფუჭებადი პროდუქტის (გამდნარი ყველი, რძე გახსნილი შეფუთვით და სხვა) შესანახად.

 

VarioXL-მაცივაში სასარგებლო ფართობის გაზრდა დამატებითი საკიდებიანი თაროების საშუალებით. (200 სმ სიმაღლის მაციბრები -18%-ით, 185 სმ სიმაღლის მაცივრებში-23%-ით).

გამოსაწევი კონტეინერები და დასაკიდი ბოთლების თარო (FlexShelf-იკეცება) იკიდება ძირითად თაროზე, რაც ქმნის ადგილის ეკონომიას სხვადასხვა პროდუქტის შენახვისას.

 

BigBox-სათავსო საყინულე კამერაში, (სიმაღლე 29 სმ.), სადაც ინახება დიდი გაბარიტის პროდუქტები.

 

კომპოზიტური თარო-ორი ნაწილიანი ნაწრთობი მინის თარო. მაცივარში მაღალი ჭურჭლის დადებისას შეგვიძლია შევწიოთ ან ავიღოთ ერთი (წინა) ნაწილი.

 

კარების გადაკიდების შესაძლებლობა - კარები და სახელურები  შეგვიძლია გადავამონტაჟოთ, რის შედეგადაც კარებს  გავაღებთ  ჩვენთვის სასურველ მხარეს.

 

ჰაერის ფილტრი AirFreshfilter -შედგება დაპრესილი ნახშირის უმცირესი ნაწილაკებისაგან (თუ გავშლით მათი ზედაპირის ფართობი გაუტოლდება ფეხბურთის მოედანს), რომელიც ფილტრავს ჰაერს მაცივარ კამერაში არასასიამოვნო სუნისაგან და არ საჭიროებს შეცვლას მთელი ექსპლუატაციის მანძილზე.

 

ხმოვანი სიგნალი Alarm-  კარების ღიად დარჩენის, ან ტემპერატურის მკვეთრი ცვლილების შემთხვევაში მაცივარი გამოსცემს სპეციალურ ხმოვან სიგნალს და გვატყობინებს აღნიშნული პრობლემის შესახებ.

სარგებელი:

Ø  თავიდან ავირიდებთ ტემპერატურის მომატებას მაცივარში.

მაცივარში ტემპერატურის ცვალებადობა ნეგატიურად მოქმედებს პროდუქტზე.

ტემპერატურის მომატებამ შეიძლება გამოიწვიოს:

Ø  კომპრესორის ხანგრძლივი მუშაობა დასვენების გარეშე, ე. წ. გადაღლა;

Ø  ელ. ენერგიის ხარჯის გაზრდა;

Ø  ყინულის სწრაფი წარმოქმნა როგორც საყინულე კამერაში, ასევე მაცივარ კამერაში (მშრალი მაცივრის შემთხვევაშიც კი);

 

ტაიმერი ბოთლებისთვის-გააქტიურებისას მითითებული დროის შემდეგ გაისმის ხმოვანი სიგნალი, რაც იმის მანიშნებელია, რომ ბოთლები უკვე გაგრილდა და უნდა გამოვიღოთ საყინულე კამერიდან. დრო უნდა მივუთითოთ ბოთლების რაოდენობისა და ლიტრაჟის მიხედვით, ასევე იმის მიხედვით, თუ რამდენად გრილი სასმელი გვინდა.

 

  საფარი  Antibacteria (Ag ion) -  მაცივარ კამერის  შიდა კედლების და კარის შიდა ნაწილის საფარის შემადგენლობაში შედის ვერცხლის იონები:

  • Antibacteria-ხელს უშლის ადამიანის ჯანმრთელობისათვის სახიფათო ბაქტერიების, სოკოვანი და ობის ბაქტერიების დალექვას მაცივრის კედლებზე;

·       Antibacteria-ხელს უშლის მიკროორგანიზმების (ბაქტერიების) გავრცელებას და გამრავლებას მაცივარში;

  • Antibacteria-ამცირებს არასასიამოვნო სუნს მაცივარ კამერაში.

აღნიშნული სისტემა მუდმივია.

AntiFingerprint-მაცივრის კარი, რომლის გარე მხარე უჟანგავი ფოლადისაგან არის დამზადებული, დაფარულია სპეციალური საფარით, რომელზეც პრაქტიკულად არ რჩება თითის ანაბეჭდები მთელი ექსპლუატაციის პერიოდში.

 

Super x flow- თუ მაცივრის რომელიმე განყოფილებაში დაფიქსირდა ტემპერატურული ცვლილება (მაგ. თბილი საკვების განთავსების შემთხვევაში)  მაცივარში განთავსებული სენსორი განსაზღვრავს აღნიშნულ ცვლილებას და ჰაერის ცივ ნაკადს წარმართავს კონკრეტულად იმ თაროს მიმართულებით სადაც აღნიშნული პრობლემა ფიქსირდება.

 

სისტემა Twin Cooling -  მაცივრის თითოეულ განყოფილებაში ჰაერის ცივი ნაკადის დაბერვა ხდება დამოუკიდებლად, რაც ხელს უწყობს ტემპერატურის უფრო ზუსტ რეგულირებას და ელექტროენერგიის ეკონომიას, ასევე არ ხდება სუნის გავრცელება მაცივარ კამერიდან საყინულეში და პირიქით.

 

სისტემა MultiAirflow - წარმოადგენს ვენტილატორების სისტემას, რომელიც მაცივარ კამერის უკანა კედელზე არსებული 30 %-ით გაზრდილი ჭრილების ხარჯზე უზრუნველყოფს გრილი ჰაერის გაძლიერებულ ცირკულაციას (40 %-ით ეფექტურია, ვიდრე ჩვეულებრივი სისტემა), რის შედეგადაც პროდუქტი უფრო სწრაფად გრილდება, ამ შემთხვევაში  მაცივარ კამერაში ყინულისა და სისველის წარმოქმნა აღარ არსებობს (ამაორთქლებელი  მილები ჩამონტაჟებულია მაცივრის შიდა კედლის უკან), ხოლო სისტემა "AirCarpet" ხელ უწყობს ჰაერის თანაბარ დაბერვას ყველა თაროზე.

 

სპეციალური  ვენტილატორი ("Turbo Fan")- გააჩნიათ ნახევრად მშრალი ტიპის მაცივრებს მაცივარ კამერაში.  ვენტილიატორი ირთვება კომპრესორთან ერთად და  უზრუნველყოფს მაცივარ კამერაში ჰაერის ინტენსიურ ცირკულაციას (დინამიურ გაგრილებას), ტემპერატურის თანაბრად განაწილებას, რაც  მშრალი გაგრილების ეფექტთან მიახლოვებულია.

 

სისტემა VitaControl- ეს სისტემა უზრუნველყოფს მითითებული ტემპერატურის ზუსტ რეგულირებას, შენარჩუნებას მაცივარში ძლიერი ტემპერატურული ცვლილების დროსაც (როგორც შიდა, ასევე გარე). აღნიშნული ტემპერატურული კონტროლი ხორციელდება მაცივარში განთავსებული შიდა და გარე სენსორების საშუალებით.

 

easyLift-მინის თაროები სპეციალურ სამაგრებზე, რომელთა სიმაღლის დონის ცვლილება შესაძლებელია ადვილად, ცალი ხელით, ამასთან თარო შეიძლება იყოს მთლიანად შევსებული.

FreshProtectbox-სპეციალური განყოფილება (ძირითადად  მაცივრებში SIDE-BY-SIDE) სადაც შეგვიძლია ტემპერატურა მივუთითოთ მაცივრის სხვა განყოფილებებისაგან დამოუკიდებლად: 4 0C, 2 0C  ან 0 0C. ე.ი. ჩვენ შეგვიძლია ტემპერატურა შევარჩიოთ პროდუქტის სახეობის მიხედვით, ამიტომ აქ შენახული პროდუქტი არის უფრო გემრიელი და არომატული.

 

შვებულების რეჟიმი holiday-გააქტიურებისას მაცივარ კამერა გაითიშება (ტემპერატურა დაახლოებით იქნება +14 0С), საყინულეში კი შეგვიძლია მივუთითოთ ნებისმიერი ტემპერატურა  (ავტომატურად მიეთითება -16 0C).

 

ეკონომიური რეჟიმი Eco Mode-გააქტიურებისას მაცივარში იქნება ოპტიმალური ტემპერატურა, მაცივარ კამერაში +6 0C და საყინულეში -16 0С. ხდება ელ. ენერგიის დაზოგვა.

 

კლიმატური სარტყელი (კლასი)-მაცივრის ნორმალური მუშაობისთვის დასაშვები გარემო ტემპერატურა. BOSCH/SIEMENS-ის მაცივრებს აქვს საუკეთესო კლიმატური კლასი: SN-T (+10 0C-დან +43 0C-მდე) და SN-ST (+10 0C-დან +38 0C-მდე).

კლასი SN (სუბნორმალი)------    +10 0C-დან +32 0C-მდე

კლასი N (ნორმალი)-----------     +16 0C-დან +32 0C-მდე

კლასი ST (სუბტროპიკი)------     +16 0C-დან +38 0C-მდე

კლასი T (ტროპიკი)------------    +16 0C-დან +43 0C-მდე

 

gorenje

  Ora-ito-ეს არის სავაჭრო მარკა და ახალგაზრდა ფრანგი დიზაინერის ფსევდონიმი, რომელიც თავისი იდეებითა და მიდგომებით შევიდა თანამედროვე ინდუსტრიალური დიზაინის ელიტაში.

 

pininfarina -ცნობილი დიზაინერი პაოლო პინინფარინა დაიბადა ტურინში (იტალია) 1958 წლის 28 აგვისტოს. მისი პროფესიული საქმიანობა დაიწყო ამერიკის შეერთებულ შტატებში Cadillac -ში, ხოლო შემდგომ იაპონიაში Honda Motor.

 

Simplicity-დიზაინის ხაზი, სადაც შეთანხმებულია სიმარტივე, მაღალი ხარისხი, მრავალფუნქციურობა, ეკონომიურობა, დახვეწილი დიზაინი და ყოველივე ეს შედარებით დაბალ ფასად.

 

„AdaptCool"- ადაპტირებული ინტელექტუალური სისტემა,  რომელიც არეგულირებს მაცივრის მუშაობას მომხმარებლის ცხოვრების რიტმის მიხედვით, ანუ რამოდენიმე კვირის განმავლობაში აკვირდება, აანალიზებს მაცივრის გამოყენებას და არეგულირებს მის მუშაობას მიღებული მონაცემების შესაბამისად. მაგ: თუ მაცივარი ინტენსიურად გამოიყენება (კარი ხშირად იღება) საღამოს 5-დან 7 საათამდე, სისტემა უზრუნველყოფს წინასწარ ტემპერატურის დაწევას, რადგან აღნიშნული პერიოდისთვის კარის ხშირმა გაღებამ ნაკლებად იმოქმედოს პროდუქტზე.

 

„IonAir technology"- დახურულ სივრცეში, როგორიცაა მაცივარი, ადვილად ვრცელდება ბაქტერიები და ვირუსები. gorenje-ს ახალ მაცივრებში მოწინავე ტექნოლოგია IonAir ქმნის იდეალურ მიკროკლიმატს. მისი მუშაობა ეყრდნობა ბუნებრივი იონიზაციის პრინციპს, რაც ხელს უშლის ბაქტერიების, ობის, არასასიამოვნო სუნის გავრცელებას. ანადგურებს მავნე მიკროორგანიზმების 95 %-ს და მაცივარში იქმნება პროდუქტის საღ მდგომარეობაში შენახვისთვის იდეალური გარემო.

 

სწრაფი  გაყინვის რეჟიმი - აღნიშნული რეჟიმის გააქტიურების შემდეგ საყინულე კამერა იწყებს გაძლიერებული რეჟიმით მუშაობას, რაც გამოიყენება დიდი ოდენობეით პროდუქტების გასაყინად.რეჟიმი თუ   ჩვენთვითონ არ გამოვრთეთ ავტომატურად გამოირთვება გააქტიურებიდან 50 საათის შემდეგ (ელექტრონული მართვისას).

 

ინტენსიური გაცივება მაცივარ კამერაში  - აღნიშნული რეჟიმის გააქტიურების შემდეგ მაცივარ  კამერა იწყებს ინტენსიური  რეჟიმით მუშაობას, რაც გამოიყენება დიდი ოდენობეით პროდუქტების გასაცივებლად. რეჟიმი თუ   ჩვენთვითონ არ გამოვრთეთ ავტომატურად გამოირთვება გააქტიურებიდან 6 საათის შემდეგ (ელექტრონული მართვისას)  და მაცივარი უბრუნდება მანამდე მითითებულ ტემპერატურას.

 

სასმელების სწრაფი გაცივება საყინულეში - გამოიყენება სასმელის სწრაფად გასაცივებლად საყინულე კამერაში. რეჟიმი ავტომატურად გამოირთვება გააქტიურებიდან 45 წუთის შემდეგ და გაისმება ხმოვანი სიგნალი. ძირითადად ბოთლებს გასაცივებლად ათავსებენ "Big n Freeze" სათავსოში.

 

სასმელების სწრაფი გაცივება მაცივარ კამერაში - გამოიყენება სასმელის სწრაფად გასაცივებლად მაცივარ კამერაში. რეჟიმი ავტომატურად გამოირთვება გააქტიურებიდან 3,5 საათის  შემდეგ და მაცივარი უბრუნდება მანამდე მითითებულ ტემპერატურას.

 

სათავსო „Zero n' Fresh", „Zero Zone",   - აღნიშნული სათავსო (მაცივარ კამერაში) გამოიყენება მალეფუჭებადი პროდუქტების შესანახად. ტემპერატურა მიახლოებულია  0 0C-თან.

 

„Fresh Zone"-სათავსო რომელშიც შენარჩუნებულია შედარებით დაბალი ტემპერატურა (საშუალოდ 3 0C). აქ პროდუქტი ინახება უფრო დიდი ხნით ვიდრე ჩვეულებრივ მაცივარში. ძირითადად ინახება ხილი და ბოსტნეული (არ ინახება დაბალი ტემპერატურის მიმართ მგრძნობიარე პროდუქტი, მაგ: ანანასი, ბანანი, ავოკადო, კიტრი, ბადრიჯანი და სხვა).

 

სათავსო Big'n'Freeze-სპეციალური სათავსო საყინულე კამერაში, რომელსაც აქვს ორი უპირატესობა: დიდი მოცულობა და იოლი ხელმისაწვდომობა. ტელესკოპური რელსები (Exclusive და Premium მოდელებში) საშუალებას იძლევა ბოლომდე გამოვწიოთ ყუთი გადავარდნის საშიშროების გარეშე.

 

ეკონომიური რეჟიმი - რეჟიმის გაქტიურბისას ავტომატურად დადგება ოპტიმალური ტემპერატურა ელექტრო ენერგიის დასაზოგად. მაცივარში  +5˚C  ხოლო საყინულეში     -18˚C.

 

შვებულების რეჟიმი - მაცივარ კამერაში  ტემპერატურა ავტომატურად დადგება +9˚C (თუ მაცივარ კამერას  გააჩნია განყოფილება Zero n Fresh,  მასში იქნება +8˚C) ხოლო საყინულეში -18˚C. რეჟიმი გამოიყენება იმ შემთხვევაში, თუ დიდი ხნით მივდივართ სახლიდან. ამ დროს სასურველია მალეფუჭებადი პროდუქტები გამოვალაგოთ მაცივრიდან.

 

მართვის პანელის ბლოკირება - ხმოვანი სიგნალის გათიშვის ღილაკს ვაწვებით 3 წამის მანძილზე და ირთვება მართვის პანელის ბლოკირება (ზოგიერთ Premium მოდელს ცალკე გააჩნია  ბლოკირების ღილაკი), რათა არ მოხდეს რეჟიმების შემთხვევითი შეცვლა.

 

კარების გადაკიდების შესაძლებლობა - კარები და სახელურები  შეგვიძლია გადავამონტაჟოთ, რის შედეგადაც კარებს  გავაღებთ  ჩვენთვის სასურველ მხარეს. (ზოგიერთ მოდელში არ არის შესაძლებელი მაგ: Ora-ito, შესაძლებელია ქარხანაში შეკვეთა).

 

სისტემა Multiflow - წარმოადგენს ვენტილატორების სისტემას, რომელიც უზრუნველყოფს გრილი ჰაერის ინტენსიურ დაბერვას და თაროებზე თანაბარ გადანაწილებას მაცივარ  კამერაში, რაც ხელს უწყობს პროდუქტის სწრაფად გაგრილებას და უფრო დიდი ხნით შენახვას. ამ შემთხვევაში  მაცივარ კამერაში ყინულისა და სისველის წარმოქმნა აღარ არსებობს (ამაორთქლებელი  მილები ჩამონტაჟებულია მაცივრის შიდა კედლის უკან).

 

სურნელოვანი კარტრიჯი+ჰაერის ფილტრი (დეოდორაიზერი) - წარმოადგენს კონტეინერს, რომელშიც მოთავსებულია ნახშირის გრანულები - ჰაერის გასაფილტრად და გელ - არომატიზატორი, რათა მაცივარში დამყარდეს სასიამოვნო სურნელი. გელ არომატიზატორი ასრულებს ინდიკატორის ფუნქციასაც, მთლიანად ამოშრობის შემთხვევაში კარტრიჯი უნდა შეიცვალოს.

 

თარო-ლანგარი  In 'n' Out - სპეციალური თარო, რომელიც შეგვიძლია გამოვიყენოთ როგორც ლანგარი პროდუქტებისთვის ან კერძისათვის.

 

მოხსნადი თაროები კარზე Ready'n'Serve-3 თარო მაცივრის კარზე გამოიყენება სხვადასხვა ტიპის (ტკბილი, მწარე, მჟავე) მზა პროდუქტის შესანახად, ამასთან ერთ-ერთ თაროზე მოთავსებულია ხის დაფა ყველისა და სხვა პროდუქტის დასაჭრელად.

 

Microbes Stop- მაცივრის კედლები დაფარულია ვერცხლის იონებით - ანუ გააჩნია ანტიბაქტერიული მოქმედება.

 

ვენტილატორი -რომელიც დამონტაჟებულია მაცივარ განყოფილებაში ზედა მხარეს, ახდენს ჰაერის სწრაფ და თანაბარ გადანაწილებას მაცივარ კამერის მთელს პერიმეტრზე.

 

კლიმატური სარტყელი (კლასი)-მაცივრის ნორმალური მუშაობისთვის დასაშვები გარემო ტემპერატურა. gorenje-ის მაცივრებს ძირითადად აქვს  კლიმატური კლასი: SN-T (+10 0C-დან +43 0C-მდე) და SN-ST (+10 0C-დან +38 0C-მდე).

კლასი SN (სუბნორმალი)------    +10 0C-დან +32 0C-მდე

კლასი N (ნორმალი)-----------     +16 0C-დან +32 0C-მდე

კლასი ST (სუბტროპიკი)------     +16 0C-დან +38 0C-მდე

კლასი T (ტროპიკი)------------    +16 0C-დან +43 0C-მდე

 

HITACHI

 

ვაკუუმის განყოფილება-ასეთ კონტეინეში თითქმის მთლიანად ამოტუმბულია ჰაერი, პროდუქტი ცივდება ვაკუუმში, რაც ხელს უწყობს პროდუქტის დიდხანს შენახვას და სასარგებლო ვიტამინების შენარჩუნებას. ვაკუუმის ნასოსი უზრუნველყოფს მუდმივ წნევას 0,7 ატმოსფერო.

 

სისტემა Minus-Zero-უზრუნველყოფს ცივი ჰაერის ნაკადის ეფექტურ გადანაწილებას მაცივარში და კლიმატ-კონტროლის სისტემის ზუსტ და სრაფ მართვას. მაქსიმალურად შემცირებულია ჰაერის პირდაპირი ზემოქმედება პროდუქტზე.

 

ფილტრი Nano Titanium-ეს არის უახლესი ტექნოლოგია, სადაც გამოიყენება TiO2 კატალიზატორი ძლიერი ანტიბაქტერიული და დეოდორაიზერის ეფექტის შესაქმნელად. ასეთი ფილტრი ეფექტურად ანადგურებს ბაქტერიებს და აქრობს არასასიამოვნო სუნს, მოლეკულებს რომლებიც ნანონაწილაკებზე 1000-ჯერ პატარაა.

 

 სისტემა Triple Clean-ჰაერის გაწმენდის სამმაგი სისტემა. ეს არის ჩაკეტილი წრე, ჰაერის ძლიერი ნაკადი უარყოფითი იონებით თანაბრად იკავებს მთელ მოცულობას, გაივლის ფილტრში, ფილტრი Nano Titanium აქრობს არასასიამოვნო სუნს და ბაქტერიებს, გასუფთავებული ჰაერი ისევ ბრუნდება მაცივრის კამერაში.

 

სისტემა Minus Ion-ამ სისტემის საშუალებით ჰაერი გაივლის ფილტრში Nano Titanium, რომელიც ასუფთავებს ჰაერს ბაქტერიებისა და არასასიამოვნო სუნისაგან, ამგვარად სისტემა Minus Ion ხელს უშლის ბაქტერიების და სუნის გავცელებას.

 

ავტომატური სისტემა NanoMoisture-წარმოადგენს კასეტას, რომელიც არეგულირებს ტენიანობას საყინულეში.

 

სწრაფი გაყინვა-ხელს უწყობს მეტი ვიტამინების შენარჩუნებას პროდუქტში. მცირდება სასარგებლო ვიტამინების დანაკარგი გაყინვისას. სწრაფი გაყინვისას ყინულის მომზადება შესაძლებელია 80 წუთში, რაც 50 %-ით უფრო სწრაფია ვიდრე ჩვეულებრივი გაყინვის დროს.

 

   ნაწრთობი მინის თაროები-,,HITACHI"-ს მაცივრებში გამოიყენება გამოწრთობილი მინის თაროები, რომლებიც უძლებენ დატვირთვას 100 კგ. განაწილებულს მთელ ზედაპირზე. სპეციალური საფარი იცავს მინის თაროს ნაკაწრებისა და სხვა დაზიანებისაგან.

 

წყლის დისპენსერი-მისი უპირატესობა არის ის, რომ ცივ წყალს ვღებულობთ კარის გაღების გარეშე, რაც საშუალებას გვაძლევს დავზოგოთ ელექტროენერგია დაახლოებით 20 %-ით, რადგან კარის ხშირი გაღებისას ტემპერატურა იმატებს მაცივარში და შესაბამისად მეტი ელექტროენერგია იხარჯება ჰაერის გასაცივებლად.

 

ტექნოლოგია Cool Jet Wrap-ტემპერატურის კონტროლის სრულყოფილი სისტემა, რომელიც უზრუნველყოფს ცივი ჰაერის თანაბრად გავრცელებას მაცივარ კამერაში, რაც ხელს უშლის პროდუქტის გამოშრობას ან გაყინვას. პროდუქტი ინარჩუნებს არომატს და გემოს.

Front Jet Freezing -ხელს უწყობს პროდუქტის სწრაფ გაყინვას, როგორც საყინულე კამერაში ასევე კარზე განლაგებულ თაროებზე.

 

SAMSUNG

 

სწრაფი  გაყინვის რეჟიმი - აღნიშნული რეჟიმის გააქტიურების შემდეგ საყინულე კამერა იწყებს გაძლიერებული რეჟიმით მუშაობას, რაც გამოიყენება დიდი ოდენობეით პროდუქტების გასაყინად.

 

სისტემა multi airflow- ტემპერატურის თანაბარი განაწილება ყველა თაროზე ჰაერის თანაბარი დაბერვის ხარჯზე. აღნიშნული სისტემა აგრეთვე ეფექტურია მაცივარში დიდი რაოდენობით პროდუქტის შენახვისას.

 

ხმოვანი სიგნალი-  კარის ღიად დარჩენის ან ტემპერატურის მკვეთრი ცვლილების შემთხვევაში მაცივარი გამოსცემს სპეციალურ ხმოვან სიგნალს და გვატყობინებს აღნიშნული პრობლემის შესახებ.

 

საფარი SilverNano"(Ag ion)-  აღნიშნული საფარის მქონე მაცივრის შიდა კედლები დაფარულია ვერცხლის იონებით (ვერცხლის უმცირესი ნაწილაკებით), რაც ხელს უშლის ბაქტერიების გავრცელებას მაცივარში. აღნიშნული სისტემა მუდმივია.

 

Twin Cooling system - ორმაგი გაცივების სისტემა, მაცივარ კამერაში და საყინულეში გაცივება ხდება ერთმანეთისაგან დამოუკიდებლად, რაც ხელს უწყობს ტემპერატურის უფრო ზუსტ რეგულირებას, ელ. ენერგიის ეკონომიას, ასევე არ ხდება სუნის გავრცელება მაცივარ კამერიდან საყინულეში და პირიქით.

 

CoolSelectZone -  აღნიშნული ტექნოლოგია საშუალებას გვაძლევს ავირჩიოთ სხვადასხვა რეჟიმები მაცივარ კამერაში განთავსებულ სპეციალურ განყოფილებაში:

 

1. Quick cool- სპეციალურ განყოფილებაში აღნიშნული რეჟიმი განკუთვნილია    სასმელების გასაცივებლად.

 

2. Thaw (გალღვობა)- რაიმე პროდუქტის გალღვობა რომელიც მიმდინარეობს ცივი და  ცხელი ჰაერის მონაცვლეობითი დაბერვით. აღნიშნული ფუნქციით გალღვობა უზრუნველყოფს პროდუქტში ტენიანობის შენარჩუნებას.

 

3. Soft Freeze-  იდეალური ტემპერატურა ახალი ხორცის შესანახად. აღნიშნული ფუნქციის გააქტიურებისას CoolSelectZone სათავსოში ტემპერატურა -5 0С  დადგება, რაც უზრუნველყოფს პროდუქტში ვიტამინების შენარჩუნებას 8 დღის განმავლობაში.

 

4. 0 Zone ან Chiller-  აღნიშნული ფუნქციის გააქტიურებისას სპეციალური განყოფილება მიიღებს ,,ნულოვანი კამერის" თვისებებს.

 

5.  Cool-  ოპტიმალური ტემპერატურა ხილის გასაცივებლად. Cool რეჟიმის გააქტიურებისას სპეციალურ განყოფილებაში დგება +3 0C .

 

Vacation- შვებულების რეჟიმი რომლის გააქტიურებისას მაცივარ კამერა ითიშება, ხოლო საყინულე მუშაობს.

 

Digital Inverter Compressor (ციფრული ინვერტორული კომპრესორი)-ჩვეულებრივი კომპრესორისგან განსხვავებით, რომელიც მუშაობს რეჟიმში ჩართვა/გამორთვა, ინვერტორული კომპრესორი ციფრული მართვით მუდმივად აკონტროლებს და ინარჩუნებს ტემპერატურას მაცივარში, ზრდის საიმედოობას და ექსპლუატაციის ვადას (ნაკლებია ცვეთა), ეკონომიურია, ასევე დაბალია ხმაურის დონე.

 

MoistFresh Zone-ხილისა და ბოსტნეულის სათავსო სადაც შენარჩუნებულია ოპტიმალური ტენიანობა, რაც საშუალებას იძლევა ხილი და ბოსტნეული შევინახოთ უფრო დიდი ხნით ახალივით.

 

Easy Slide-ადვილად გამოსაწევი თარო გორგოლაჭებზე, რომელიც საშუალებას გვაძლევს ადვილად დავინახოთ და ავიღოთ მაცივარ კამერის უკანა კედელთან მოთავსებული პროდუქტი.

 

Cool Pack ყინულის გენერატორი-საყინულე კამერაში მოთავსებული სპეციალური კონტეინერი, რომელიც ელ. ენერგიის გათიშვის შემთხვევაში ხელს უწყობს ტემპერატურის შენარჩუნებას, პროდუქტი რჩება გაყინულ მდგომარეობაში 8 საათის განმავლობაში.

 

Deodorizing Filter ფილტრი დეოდორატორი-შეიცავს აქტივირებულ ნახშირს, რომელიც ფილტრავს, ასუფთავებს ჰაერს არასასიამოვნო სუნისაგან.

 

 

საიტის სრული ვერსია